Naslovna Sport Dušan Mandić u stručnom štabu beogradskog KK „Radivoj Korać“

Dušan Mandić u stručnom štabu beogradskog KK „Radivoj Korać“

501
0

Od ove sezone negotinski košarkaški trener Dušan Mandić biće deo stručnog štaba trofejnog KK „Radivoj Korać“.

Foto: KK „Radivoj Korać“

Dušan Mandić će u Košarkaškom klubu “Radivoj Korać” u Beogradu predvoditi juniorke, koordiniraće mlađim selekcijama kluba i biti pomoćni trener Zorana Akanovića u radu sa seniorskom selekcijom.

Proslavljeni negotinski košarkaški trener i omiljen u svim selekcijama “Hajduk Veljka” nastaviće i rad sa negotinskim klubom, sa kojim je ostvario neke od svojih najvećih uspeha.

„Dolazim iz kluba u kome u grbu stoji natpis „Više od kluba – PORODICA“ , i takav pristup nam je doneo mnoge zapažene rezultate u prethodnim godinama. Srećan sam što se i u “Koraću” ljudi odnose na taj način i spreman sam da sa svima njima gradim svoju novu košarkašku porodicu u Žućkovoj avliji. Upoznat sam sa veličinom i tradicijom kluba, sa navijačima koji su prepoznatljivi kao broj jedan u ženskoj košarci i kada na sve to dodamo ime Radivoja Koraća, to je apsolutno nešto što izaziva poštovanje i obavezuje“, kaže Dušan Mandić.

Negotinski trener prepoznatljiv je po požrtvovanom radu i svojevrsnoj školi košarke iz koje su iznikli mnogi igrači, danas i igrači nekih od većih klubova širom Srbije.

U njegove najveće uspehe ubraja se zlato u basketu sa “Hajdučicama” na Sportskim igrama mladih u Splitu 2016, zatim osvajanje Kvalitetne lige sa mlađim pionirkama, plasmani na završnim turnirima sa pionirkama i mnogi drugi.

Tu je ulazak u viši muške seniorske ekipe “Hajduk Veljka” 2015, ali i bronza na Mini kupu 2019. sa selekcijom istočne i južne Srbije, kao i rad u međunarodnom košarkaškom kampu KASTA.

“Dušanovo iskustvo svakako je odlična polazna osnova da zajedno napravimo odličan posao. Zadovoljan sam zbog dogovorene saradnje, jer smo kao klub dobili na nekoliko strana, od velike pomoći treneru Akanoviću do preuzimanja veoma odgovorne pozicije koordinatora mladjiih kategorija kluba. Dušanu želimo iskrenu dobrodošlicu i puno sreće”, rekao je Petar Bulatović, direktor KK “Radivoj Korać”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.