Naslovna Društvo COVID-19 Državne subvencije i hotelima iz Negotina, Kladova, Boljevca, Knjaževca, Zaječara i Majdanpeka

Državne subvencije i hotelima iz Negotina, Kladova, Boljevca, Knjaževca, Zaječara i Majdanpeka

367
0

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sa 10,56 miliona evra subvencionisaće rad 314 hotelskih objekata, kao podršku poslovanju u uslovima epidemije virusa korona. Među subvencionisanima su i hoteli u Borskom i Zaječarskom okrugu.

Državna subvencija, planirana Programom rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu hotelske industrije Srbije zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti kovid-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, biće dodeljena i negotinskom Hotelu Beograd sa depandansom.

Na spisku od 314 hotelskih objekata kojima su odobrene subvencije našla su se i oba kladovska hotela “Aquastar Danube” i “Đerdap”, zatim “Golden Inn” i “Lepenski Vir” u opštini Majdanpek, “Mali predah” u Knjaževcu, “Etno Balašević Rtanj” i “Ramonda” u opštini Boljevac, “Lux” u Salašu, “Srbija TIS” i “Hamburg” u Zaječaru.

Hotelima koji su ostvarili pravo na subvenciju biće uplaćeno 350 evra po individualnom ležaju i dodatnih 150 evra po sobi u dinarskoj protivvrednosti, s tim da maksimalni iznos sredstava ne moće može biti veći od iznosa koji se dobija obračunom individualnih ležajeva i smeštajnih jedinica iz dokumentacije na osnovu koje je doneto rešenje o kategorizaciji hotela od strane Ministarstva.

Na javni poziv za dodelu subvencija za podršku radu hotelske industrije stiglo je 520 zahteva od kojih je odobreno 314 u 68 jedinica lokalne samouprave i za koje je izdvojeno 10,56 miliona evra.

Ovu mogućnost nisu mogli da ostvare objekti u planinskim i banjskim mestima, za koje se računa da su tokom leta imali značajan broj domaćih gostiju, čime su delimično nadomestili gubitke zbog nedolaska stranih turista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.