Naslovna Društvo Dom za decu i omladinu “Stanko Paunović” obeležava 99 godina postojanja i...

Dom za decu i omladinu “Stanko Paunović” obeležava 99 godina postojanja i rada

383
0

U Domu za decu i omladinu “Stanko Paunović”, na pragu veka postojanja, u toku je realizacija projekta sanacije, rekonstrukcije i adaptacije objekata, vrednog više od 32 miliona dinara.

Osnovan daleke 1919. godine kao Dom za ratnu siročad čiji su roditelji stradali u ratnom vihoru Prvog  svetskog rata, dom je bio utočište i dom u kome su odrastale generacije dece i mladih. Dom od 1955. godine postaje kuća dece bez roditeljskog staranja. Izgradnja zgrade, u kojoj danas boravi dvanaestoro dece i mladih sa smetnjama u razvoju prvog i drugog stepena podrške, 40 srednjoškolaca i šest studenata, počela je 1923. godine.

“U godini obeležavanja jednog veka Doma, biće objavljena monografija u kojoj će osim istorijata Doma, biti zabeležena i sećanja štićenika i vaspitača, što će biti značajan prilog istoriji Negotina” , ističe za NG portal vršilac dužnosti direktora Nadica Vasić.

U Domu “Stanko Paunović” u toku je realizacija projekta sanacije, rekonstrukcije i adaptacije objekata koje finansiraju Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije sa oko 30 miliona dinara i opština Negotin, koja u projektu učestvuje sa 2,6 miliona dinara.

“Radovi na sanaciji, rekonstrukciji i adaptaciji objekata poboljšaće uslove rada i kvalitet usluga koje naša ustanova pruža. Istovremeno stvoriće se mogućnosti za pružanje novih usluga socijalne zaštite. Ovo ulaganje, najveće od izgradnje prvog objekta, obavezuje sve zaposlene da i u narednom periodu pruže svoj maksimum u radu. Obavezuje i tradicija duga jedan vek da kvalitet smeštaja i ishrane, usluga i rada bude na najvišem nivou“, kaže Nadica Vasić, v.d. direktora Doma “Stanko Paunović.”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.