Naslovna Društvo DokTok – besplatna zdravstvena konsultacija

DokTok – besplatna zdravstvena konsultacija

411
0

DokTok – onlajn platforma za stručne zdravstvene konsultacije počela je sa radom 27. aprila i beleži veliko interesovanje korisnika.

Foto: DokTok, printscreen

Svakog dana u periodu od 10 do 20 časova građanima je na raspolaganju više od 150 lekara opšte prakse i specijalista, koji im potpuno besplatno pružaju opšte informacije o simptomima bolesti, njihovim uzročnicima, informacije o dejstvu pojedinih lekova kao i psihološku podršku.

Platforma je namenjena za sve zdravstvene konsultacije koje ne zahtevaju hitnu lekarsku pomoć i nisu posledica infekcije virusom kovid-19, a vezane su za opšte zdravstveno stanje ili potrebu za razgovorom sa psihologom.

Na taj način, građani imaju priliku da dobiju stručne konsultacije bez odlaska u Dom zdravlja i boravka u čekaonici, a zdravstveni sistem je rasterećen u kriznom periodu.

Tokom 15-minutog jedan-na-jedan razgovora koliko je predviđeno po korisniku, odabrani lekar će vam pružiti stručne konsultacije i psihološku podršku, a ukoliko je potreban pregled uživo ili propisivanje terapije uputiće vas da pozovete izabranog lekara ili posetite Dom zdravlja.

Razgovori su u potpunosti privatni, a sve što vam je potrebno da biste platformi pristupili su internet i smart telefon ili računar.

Više o samoj platformi i načinu na koji ona funkcioniše, možete pronaći na sajtu (www.doktok.rs)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.