Naslovna Hronika Deponija ponovo gori: Dim nad Negotinom sve gušći

Deponija ponovo gori: Dim nad Negotinom sve gušći

913
2

Gradsko smetlište ponovo gori, a zbog vetra, čitav je grad i okolna naselja prekriven pravom dimnom zavesom.

Dim prekrio grad; Negotin u nedelju 26. maja u 7 časova; Foto: Ivan Karalić

Gradska deponija ponovo gori, verovatno, opet namerno zapaljena. Veliki oblaci dima, prepuni štetnih materija, od ranih jutarnjih sati su prekrili grad, ali je teško reći šta gori, s obzirom da se na deponiji odlaže različit komunalni otpad.

Težak miris zapaljenog smetlišta i plastike oseća se u gotovo svim delovima grada, pa građani glasno negoduju zbog najnovijih paljevina koje su, ponovo, aktuelne u vreme vikenda, kad ne rade komunalne i druge nadležne službe.

Deponija u nedelju, 26. maja u 18 sati i 30 minuta

Da je namerna paljevina, sasvim je jasno, ali nije, kako je do nje uopšte došlo. Deponija je ograđena, ali očigledno i neobezbeđena, a zakon je po pitanju upravljanja otpadom nedvosmisleno jasan.

Upravljanje otpadom vrši se na način kojim se obezbeđuje najmanji rizik po ugrožavanje života i zdravlja ljudi i životne sredine, kontrolom i merama smanjenja, između ostalog, zagađenja voda, vazduha i zemljišta, opasnosti po biljni i životinjski svet, nivoa buke i neprijatnih mirisa….

I više nije pitanje ko pali deponiju, već kada će najnovije žarište biti sanirano. A prethodni je požar goreo skoro deset dana.

2 KOMENTARA

  1. Lepo da ste se setili. prozivaju vas da ste rezimski ali svaka cast za vise informacija…??? Za mnogo informacija zadnjih 10 godina… nemam onu stvar. Bojim se rezima

  2. nama to ne smeta,možemo još da se gusimo,sta nas fali. bas nas briga za smrad … ziveo precednik i vlas na opštinu!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.