Naslovna Društvo David Surdanović, učenik generacije Umetničke škole “Stevan Mokranjac”

David Surdanović, učenik generacije Umetničke škole “Stevan Mokranjac”

455
0

Minijature NG Portala: Učenici generacije školske 2018/2019. godine.

Za Davida Surdanovića školovanje je bilo i pesma i muzika. Bilo je tu, veli, i traženja mesta pod suncem, i uspona i manjih padova, ali je sve bilo, pre svega – ljubav.

“Trubu volim zato što predstavlja deo moje duše, kroz nju ispoljavam sve što osećam i prenosim to na ljude. Truba se u mom životu zatekla sasvim slučajno ali je ostavila veliki trag u mom biću”, kaže ovaj mladić koji je tokom školovanja na odseku trube i solo pevanja konstantno usavršavao, kušajući se na brojnim manifestacijama, takmičenjima, radu Đačkog parlamenta…

Aktivni je član gradskog pevačkog društva „Mokranjac“, druga truba u Omladinskomg orkestru „Simfonijeta“, koji se bavi humanitarnim radom, učesnik svih kulturnih manifestacija u Negotinu, inicijator i organizator “Koncerta za Simeonu”, redovan učesnik “Mokranjčevih dana”, ali

“Školovanje pamtim po sjajnoj ekipi koja je sa mnom radila, po nesebičnoj podršci profesora i korepetitora, po takmičenjima i sjajnoj energiji. Pamtim srednju školu zato što sam kroz nju upoznao nove ljude i sebi u životu otvorio nova vrata. Pamtim je po divnim koncertima, a najviše sada zbog mog maturskog koncerta gde sam ljudima pokazao šta sve mogu, znam i koliko se trud i ljubav prema muzici isplate.”

Još kao učenik osnovne muzičke škole u klasi Mileta Paunović osvajanjem dve prve nagrade na Festivalima muzičkih i baletskih škola Srbije pokazao je da mu je muzika definitivno životno opredeljenje.

Dalje su se, kroz školovanje u srednjoj muzičkoj, u klasi Predraga Tasića, ređale nagrade na svim važnijim takmičenjima za trubu, solo ili u kamernim ansamblima.

“Za dosadašnji rad su mi vetar u leđa bili moj klavirski saradnik koji me prati već tri godine, Predrag Grujić i profesor Predrag Tasić. Pohađaop sam i master klas kod mecosoparana Ive Mrvoš Anokić. Usavršavao sam se kod profesora Mladena Đorđevića, redovnog profesora truba na FMU u Beogradu i Sergia Arue Dominga”, kaže David, dobitnik stipendije za mlade talente Ministarstva kulture, omladine i sporta za 2019.

Čestitamo Davidu Surdanoviću, učeniku generacije Umetničke škole “Stevan Mokranjac” u Negotinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.