Naslovna Kultura Događaji Danijela Pražić i Katica Todorović pobednice 15. Festivala vlaške izvorne pesme u...

Danijela Pražić i Katica Todorović pobednice 15. Festivala vlaške izvorne pesme u Boru

314
0

Kladovljanka Danijela Pražić i Katica Todorović iz Grljana kod Zaječara pobednice su jubilarnog 15. Festivala vlaške izvorne pesme u Boru.

Danijela Pražić; Foto: Privatna arhiva

U organizaciji Centra za kulturu grada Bor, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i gradske uprave 15. Festival vlaške izvorne pesme okupio je pobednike dosadašnjih festivala iz brojnih opština istočne Srbije.

U kategoriji solo pesma sa muzičkom pratnjom pobedila je Kladovljanka Danijela Pražić, pobednica borskog Festivala vlaške izvorne pesme 2015. i pobednica negotinskog festivala „Gergina“ 2009. i 2010. godine. Danijela se ovoga puta predstavila pesmom „Barbat ku mustacê”.

Stručni žiri u sastavu: Svetlana Arsić, umetnički direktor festivala, Izvorinka Milošević, poznata interpretatorka vlaškog melosa i Maja Radovanović, master etnomuzikolog, odlučio je da Danijeli dodeli titulu pobednika u kategoriji solo pesme sa muzičkom pratnjom, a u kategoriji pesama bez muzičke pratnje Katici Todorović, vokalnoj solistkinji iz Grljana.

Na ovom takmičenju nadmetao se i Danijel Baronović, vokalni solista iz Negotina, koji je, takođe imao zapažen nastup. I Kladovljanka Dragana Jeremić imala je zapažen nastup osvojivši u kategoriji pesama sa muzičkom pratnjom peto mesto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.