Naslovna Društvo Danas počinje upis budućih srednjoškolaca u prvom upisnom krugu

Danas počinje upis budućih srednjoškolaca u prvom upisnom krugu

263
0

U tri negotinske srednje škole, nakon objavljenog rasporeda učenika po školama, mesta ima za još 85 učenika.

Za 202 buduća srednjoškolca koji su raspoređeni po školama, danas počinje dvodnevni upis od 8 do 15 sati u svim srednjim školama.

Negotinska gimnazija i dve stručne škole, Poljoprivredna škola sa domom učenika „Rajko Bosnić“ i Tehnička škola oglasile su ove godine 287 slobodnih mesta za buduće srednjoškolce raspoređenih u 12 odeljenja.

U prvom upisnom krugu popunjena su samo četiri odeljenja, dok na preostalih osam, u drugom upisnom krugu,  mesta ima za čak 85 učenika.

Negotinska gimnazija u drugom upisnom krugu slobodna mesta ima za još tri učenika na opštem smeru, 15 na prirodno-matematičkom i 9 na prošle godine formiranom smeru koji obrazuje učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku.

U Poljoprivrednoj školi sa domom učenika „Rajko Bosnić“ na smeru poljoprivredni tehničar mesta ima za čak 19 učenika, dok je veterinarski tehničar i ove godine bio tražen smer pa je od 30 mesta slobodno samo jedno slobodno za drugi upisni krug.

U Tehničkoj školi popunjeno je samo trogodišnje zanimanje automehaničar, dok je za smer mehaničar grejne i rashladne tehnike izjasnilo sedam učenika, pa je slobodnih još osam.

Četvorogodišnji smer elektrotehničar informacionih tehnologija bio je tražen ove godine pa je za drugi upisni krug ostalo slobodno samo pet mesta.

Najslabije interesovanje vladalo je za smer mašinski tehničar motornih vozila na kome će danas od ponuđenih 30 mesta biti popunjeno samo pet.

Učenici koji su ostali neraspoređeni danas ponovo predaju liste želja, a drugi upisni krug srednjim školama za preostala slobodna mesta biće organizovan 10. jula.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.