Naslovna Društvo Danas počinje 13.Međunarodni sajam meda i vina

Danas počinje 13.Međunarodni sajam meda i vina

328
0

Turistička organizacija opštine Negotin 11. i 12. maja organizuje 13. po redu Međunarodni sajam meda i vina koji će, prema prvim najavama, okupiti više od stotinu izlagača, vinara, pčelara, proizvođača proizvoda od meda.

Ova privredno-turistička sajamska manifestacija ima i svoje boginje vina, a svi posetioci će se sa fontane na centalnom gradskom trgu sladiti božjim nektarom i vinima koja su potvrdila da je Negotinska krajina bogom dana za proizvodnju vina.

Sajam će svojom ponudom obogatiti i izlagači i proizvođači suvenira i rukotvorina, njih preko 60.

U slavu meda i vina  ovogodišnji Sajam, koji će svečano biti otvoren danas u 18 sati programom koji vodi Milorad Miša Ćirić, počasni vitez beogradskog viteškom reda Singidunum.

Prvi sajamski dan će zaokružiti bogat muzički i kulturno umetnički program, od 19 sati Banatski tamburaši sa glumcem Miroslavom Žužićem, a od 21 svojim koncertom glumac i muzičar Đorđe David.

Drugi sajamski dan obeležiće brojna dešavanja od predavanja o organskoj proizvodnji meda dr Nebojše Nedića u velikoj sali SO Negotin od 10 časova, promocije „Pčelarskog bukvara“ Živojina Bogdanovića, pčelara iz Negotina, najavljenoj za 11 sati u Muzičkom paviljonu u gradskom parku do tradicionalnog programa „Pozdrav iz Krajine“, koji je zakazan za 13 časova i predavanja Aleksandra Petrovića, profesora Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu na temu „Hrana i vino“ u Muzičkom paviljonu od 18 časova.

Dodela priznanja za najkvalitetnija vina zakazana je za 20 sati i 30 minuta.

Slogan i ovogodišnjeg Sajma meda i vina je „Oni vide med i vinO“. Reč je o palindromu, svojevrsnoj igri reči koje čitajući se sleva nadesno i obrnuto znače isto. Autor ovog palindroma je Milorad Grbović, direktor Narodne biblioteke “Dositej Novaković”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.