Naslovna Društvo Danas je Svetski dan Crvenog krsta

Danas je Svetski dan Crvenog krsta

210
0

Danas se širom sveta obeležava Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

Dan kada je rođen Anri Dinan, osnivač najveće i najstarije humanitarne organizacije na svetu, 8. maj, obeležava se svake godine kao Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

„Na Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca slavimo hrabrost i posvećenost naših volontera i zaposlenih, čije aktivnosti i predan rad omogućavaju ublažavanje ljudske patnje,spasavanje života i doprinos jačanju otpornosti zajednice”, kaže Ljuba Marinković, sekretar Crvenog krsta Negotin.

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca danas se obeležava kroz temu #Ljubav sa ciljem da proširi razumevanje javnosti prema Međunarodnom pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, naglašavajući raznolikost rada i univerzalnost u pristupu. Za ovogodišnji poziv na akciju izabrano je jednostavno pitanje: Zašto volite Crveni krst?

Crveni krst Negotin u nedelji Crvenog krsta, od 8. do 15. maja realizovaće niz aktivnosti, od školskih takmičenja kviza “Šta znaš o Crvenom krstu” i “Šta znaš o zdravlju”, koja se održavaju danas, preko ošštinskih smotri koje će biti organizovane 14. maja od 10 do 12 časova u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”.

Planiran je i niz radionica iz programa: Promocija humanih vrednosti, Borba protiv trgovine ljudima i Vesela bolnica, poseta porodilištu i realizacija akcije “Paket za novorođenu bebu” i druge aktivnosti.

Crveni krst Negotin, koji u našoj sredini uspešno radi pune 143 godine, obeležiće i 11. maj, Nacionalni dan dobrovoljnog davalaštva krvi akcijom u sali Srpskog lekarskog društva, koja će u saradnji sa Zavodom za transfuziju Niš biti organizovana 15. maja od 9 do 14 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.