Naslovna Društvo Dan Osnovne škole “Vera Radosavljević“: Promovisan 82. broj lista „Školsko zvonce“

Dan Osnovne škole “Vera Radosavljević“: Promovisan 82. broj lista „Školsko zvonce“

483
0

Književna i likovna ostvarenja učenika naše opštine sabrana u školskom listu Osnovne škole „Vera Radosavaljević“ okupila su mnogobrojne posetioce u holu škole koja slavi svoj 55 rođendan.

Školski list, koji je doživeo 82. broj izlaska, predstavile su učenicima, roditeljima i kolegama iz cele opštine, urednice Sanja Ilić, nastavnik srpskog jezika i Sanja Radosavljević, nastavnik likovne kulture.

Na stranicama lista „Školsko zvonce“ zabeležen je školski život u protekloj godini, a  centralno mesto zauzima priča Jezičarenje, kojom su učenici i nastavnici ove škole obeležili Evropski dan jezika.

Rezultati na takmičenjima pokazuju veliki rad učenika i nastavnika, pa je deset najuspešnih predstavljeno javnosti.

Osnovna škola „Vera Radosvaljević“ jedina je naša škola koja se bavi osnovnim obrazovanjem odraslih i u proteklih osam godina, diplomu osnovne škole steklo je 86 polaznika.

Na stranicama lista čitaoci mogu da se upoznaju i sa radom logopeda Marije Milošević.

Tema ovogodišnje školske priredbe je Nebo, prigodni tekstovi o nebeskim telima, zvezdanoj matematici i pravilnom pisanju imena vasionskih tela i zanimljivostima iz života Galileo Galileja prate dramsku priču koju ćemo biti u prilici da pogledamo u četvrtak, 21. marta u 18 sati u negotinskom Domu kulture.

Promocija školskog lista prilika je da se najuspešniji literarni i likovni radovi, kao  i radovi na stranim jezicima javnosti predstave.

Tako su i sinoć prvi književni i likovni koraci naših najmlađih stvaraoca aplauzom pozdravljeni i prigodnim nagradama nagrađeni.

O školi, planovima i uspesima u rubrici Reč direktora, govori Jasmina Luković, direktor škole koja je podsetila da u septembru ova obrazovna ustanova upisuje dva odeljenja prvog razreda u prvoj smeni i da je za učenike prvog i drugog razreda obezbeđen produženi boravak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.