Naslovna Društvo Crveni krst Negotin: Edukacijom do pravih informacija

Crveni krst Negotin: Edukacijom do pravih informacija

259
0

Aktivisti Crvenog krsta Negotin obilaze osnovne škole na teritoriji opštine Negotin i realizuje kvizove znanja “Šta znaš o Crvenom krstu” i “Šta znaš o zdravlju”.

Kvizovi znanja “Šta znaš o Crvenom krstu” i “Šta znaš o zdravlju” održani su i u OŠ „Branislav Nušić“ u Urovici; Foto: Crveni krst Negotin

Kvizovi su realizovani u gradskim školama “Vera Radosavljević” i “Branko Radičević”, kao i osnovnim školama u Prahovu, Dušanovcu, Rajcu, Štubiku, Jabukovcu, Kobišnici i Urovici, a 8. maja će biti održani i u Osnovnoj školi  “Vuk Karadžić” u Negotinu.

Ova, najstarija vaspitno obrazovna ustanova u istočnoj Srbiji biće domaćin i opštinskog takmičenja za pobedničke ekipe iz svih 10 osnovnih škola sa teritorije Opštine Negotin, 14. maja.

“Obilazeći sve osnovne škole koristimo priliku da posle kviza u svakoj školi realizujemo i radionicu iz Programa borbe protiv trgovine ljudima, kako bismo edukovali učenike kako da prepoznaju i izbegnu prevare trafikanata i lanac žrtava trgovine ljudima. Radionice Programa promocije humanih vrednosti se redovno realizuju u školama po utvrđenom planu, tako da su volonteri i predstavnici Crvenog krsta Negotin svakodnevno u akcijama i aktivnostima kroz realizaciju svojih programskih aktivnosti”, navodi Ljuba Marinković, sekretar Crvenog krsta Negotin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.