Naslovna Društvo Borski i Zaječarski okrug: Medijima od pet do 15 miliona dinara

Borski i Zaječarski okrug: Medijima od pet do 15 miliona dinara

294
1

Svi gradovi i opštine Borskog i Zaječarskog okruga, izuzev Knjaževca i Boljevca, raspisali su konkurse za sufinansiranje medijskih projekata.

Opštinsko veće opštine Negotin raspisalo je konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine u 2021. godini. Budžetom je za ove namene predviđeno 9,5 miliona dinara, odnosno 1,1 milion više nego u 2020.

U Borskom okrugu i ove godine ovo je i najveća suma izdvojena iz opštinske kase za medije. Grad Bor je izdvojio šest, a opštine Kladovo i Majdanpek po pet miliona dinara za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja, isto kao i u 2020.

Ove godine je, za razliku od prošle kada je konkursom bilo predviđeno da najmanje odobreni iznos po projektu bude 10.000 dinara, donji limit 100.000 dinara, a gornji od milion dinara koliko je u Kladovu i Majdanpeku, 1,5 miliona u Boru do tri miliona dinara koliko je u Negotinu.

Konkurs u Boru je nedavno završen, kladovski je otvoren do 4. marta, negotinski do 11. a majdanpečki do 12. marta.

U Zaječarskom okrugu konkurse su za sada raspisali Grad Zaječar i opština Sokobanja, a očekuje se da to uskoro učine i opština Knjaževac i Boljevac.

Grad Zaječar je za projekte proizvodnje medijskih sadržaja izdvojio 15 miliona dinara, a opština Sokobanja pet miliona. I kod jednih i drugih najmanje odobreni iznos po projektu utvrđen je na 100.000 dinara. Najviši odobreni iznos po projektu u Sokobanji utvrđen je na 1,5 miliona, a u Zaječaru, čiji je konkurs otvoren do 5. marta, na dva miliona dinara.

I ove godine važi uslov da štampani mediji, radio, internet mediji i novinske agencije mogu podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80 odsto vrednosti projekata, dok za televizije važi uslov da im lokalna samouprava sufinansira najviše do 50 odsto vrednosti projekta.

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.