Naslovna Kultura “Bolivud” na 53. “Mokranjčevim danima”

“Bolivud” na 53. “Mokranjčevim danima”

273
0

Treće festivalske večeri na 53.“Mokranjčevim danima“, ansambl Narodnog pozorišta izveo je na sceni Doma kulture u Negotinu, nedavno postavljeno, ali već na brojnim festivalima afirmisano delo „Bolivud“ autorskog tima Maja Pelević i Anja Đorđević.

Priču današnjice, o snu o brzom i lakom bogaćenju, poletno je iznela mlada ekipa nacionalnog teatra: Miloš Đorđević, Jelena Đokić, Danijela Ugrenović, Suzana Lukić, Pavle Jerinić i Bojana Đurašković. Pesmom i pričom oni su dočarali trenutak kada život stanovnika malog grada na granici prekida iznenadna vest: dolazak velikog bolivudskog producenta koji hoće da kupi malu fabriku, u njoj napravi bolivudski studio i otvori nova radna mesta.

Ta iznenadna vest je uzbudila glumce iz pozorišta koji su odlučili da producentu naprave priredbu i time povećaju šanse za uloge u budućem bolivudskom spektaklu. Grad je opet ujedinila zajednička ideja i kolektivni entuzijazam, ali život ko život – pun je neočekivanih obrta.

“To je priča o svima nama i na šta smo sve spremni kada nam se nudi bolja budućnost. Dolazak „Bolivuda“ tako postaje povod za priču o krahu industrije, ksenofobiji, divljoj privatizaciji, lažnim svetovima, a sve to kroz pesmu i igru pod sloganom “leba ako nemaju, dajte im kolače”. Tako Bolivud, kao industrija zabave i cpeće, postaje mesto eskapizma i povod za udruživanje, solidarnost i slogu, vrednosti koje smo zaboravili u ovom postkomunističkom, tranzicionom, apsurdnom vremenu u kome živim”, ističe autorka Maja Pelević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.