Naslovna Društvo COVID-19 Bespovratna sredstva do 10.000 evra iz oblasti turizma na teritoriji Donjeg Podunavlja

Bespovratna sredstva do 10.000 evra iz oblasti turizma na teritoriji Donjeg Podunavlja

1396
0

Kako bi se prevazišle ekonomske posledice pandemije kovida-19 u sektoru turizma, u okviru projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“  raspisan je konkurs za bespovratnu pomoć.

Na konkurs za bespovratnu pomoć za prevazilaženje posledica kovid-19 pandemije u sektoru turizma, vrednog ukupno milion evra, mogu da konkurišu mikro i mali preduzetnici (do 50 zaposlenih) iz oblasti turizma, ali i nosioci kategorizovanog smeštaja i registrovana poljoprivredna gazdinstva iz opština Negotin, Kladovo, Majdanpek, Boljevac, Knjaževac, Sokobanja, Golubac, Veliko Gradište, kao i gradova: Bor, Zaječar, Smederevo i Požarevac.

Sredstva, do 10.000 evra, biće dodeljena za modernizaciju smeštajnih i ugostiteljskih objekata, objekata za degustaciju, info punktova, suvenirnica i drugih turističkih sadržaja, unapređenje bezbednosnih i higijenskih standarda objekata i usluga koje se nude turistima, uvođenje novih turističkih proizvoda i usluga, uvođenje novih prodajnih kanala, promotivne aktivnosti…

Poziv je otvoren od 7. do 21. juna do 17 sati. Info sesije će biti organizovane u petak, 3. jula u 18 sati sati, i u ponedeljak, 6. jula u 13 časova, i mogu se pratiti na fejsbuk stranici projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam” i platformi MS Teams  (Petak , Ponedeljak)

Ovaj konkurs sprovodi se u okviru projekta #EUzaTebe – „EU za kulturno nasleđe i turizam”, usmerenenog na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala za podsticanje ekonomskog razvoja istočne Srbije i Donjeg Podunavlja, u čijem su fokusu Rajačke pivnice (Negotin), Tvrđava Fetislav (Kladovo), gamzigradska Feliks Romuliana (Zaječar) i Narodno pozorište u Beogradu.

Projekat sa 15 miliona evra finansira Evropska unija, sa 1,6 miliona evra nemačko savezno Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodi ga Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.