Naslovna Kultura Događaji Bečki Duo ARCORD u Negotinu – klasici u virtuoznom spoju harmonike i...

Bečki Duo ARCORD u Negotinu – klasici u virtuoznom spoju harmonike i violončela

253
0

Redovni gosti najznačajnijih bečkih koncertnih dvorana, ali i festivala širom sveta, Duo ARCORD,  nastupiće u četvrtak, 1. novembra od 20 časova u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu.

Duo ARCORD, Promo

Duo violončelistkinje Ane Topalović i harmonikaša Nikole Đorića predstaviće svoje jedinstvene vizije dela Hajdna, Čajkovskog, Pjacola, Šostakoviča, Sedlara, ne menjajući nijedan ton originalnih kompozicija.

Beograđanka Ana i Boranin Nikola, svojevremeno učenik negotinske Muzičke škole „Stevan Mokranjac“,  nakon brojnih koncerata u bečkom Muzikferajnu i Koncerthausu, Gastajgu u Minhenu, austrijskom Rundfunkhausu, kao i na festivalima u Evropi i Kini, po prvi put nastupaju u Srbiji.

Njihov debitantski album „Inspired by Songs & Dances“, na kojem su tonski zabeležena dela Betovena, Persla, Baha, Čajkovskog, Dvoržaka, Bartoka i Pjacole, predstavljen 2016. u Koncerthausu, dočekan je s izuzetnim pohvalama kritike (Radio Klassik, Wiener Zeitung, Kurier, Klassik Heute).

Inovativnost i originalnost Dua ARCORD inspirisala je i mnoge kompozitore – više od 15 dela uglednih autora, kao što su Johana Doderer i Gabrijele Proj, komponovano je i posvećeno Duu ARCORD.

Ana i Nikola nastupaju i kao solisti. Njima je posvećeno nekoliko duplih koncerata za violončelo, odnosno harmoniku i orkestar, koje će izvesti sledeće sezone.

Ulaz na koncert je besplatan. Koncert se realizuje zahvaljujući pomoći Austrijskog kulturnog foruma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.