Naslovna Društvo 41. Međunarodni sajam turizma: Negotin, Kladovo, Golubac i Majdanpek na zajedničkom štandu

41. Međunarodni sajam turizma: Negotin, Kladovo, Golubac i Majdanpek na zajedničkom štandu

613
4

Na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, pod sloganom “Leto je bliže nego što mislite”, od 21. do 24. februara, svoju turističku ponudu predstaviće na zajedničkom štandu i turističke organizacije Negotina, Kladova, Golupca i Majdanpeka.

Objedinjena turistička ponuda Negotina, Kladova, Majdanpeka i Golupca, ali i Turističkih prostora Golubačke tvrđave, Lepenskog vira, Nacionalnog parka “Đerdap”, kladovskog Hotela “Aquastar” i seoskih turističkih domaćinstava opštine Negotin biće predstavljena na zajedničkom štandu Donjeg Podunavlja u hali 4 Beogradskog sajma.

Na ovom sajmu, koji se organizuje pod sloganom “Leto je bliže nego što mislite”, promovisaće se najnoviji trendovi i zbivanja u međunarodnoj turističkoj industriji, novi koncepti i mogućnosti za putovanja i nove perspektive u razvoju turističkog biznisa.

Turistička organizacija opštine Negotin predstaviće posetiocima krajinska seoska turistička domaćinstva, smeštajne kapacitete u samom gradu, ali i vinare Negotinske krajine, kroz Turistički vodič, ali i promo flajere o Pivnicama, Vratni i drugim turističkim potencijalima našeg kraja.

„Uz uobičajenu prezentaciju naših turističkih potencijala kroz vinski turizam, predstavljanje modernih vinarija, tradicionalnih pivnica, ali i seoski i verski turizam, promovisaćemo i manifestacije u našem kraju, kao što je naš Međunarodni sajam meda i vina u maju, aktivnosti koje Turistička organizacija godinama organizuje u cilju razvoja turizma, a jedna od tih je svakako i koncert koji organizujemo u spomen na Ljubišu Stojanovića Luisa u julu. Naravno tu je i Festival “Mokranjčevi dani”, Festival vlaške muzike „Gergina“ i drugi sadržaji. Cilj nam je i da Negotin i okolinu sa svojim prirodnim lepotama, bogatim kulturno-istorijskim nasleđem o kojima brine naš Muzej, pokažemo turistima i kao idealnim za aktivan odmor tokom cele godine “, kaže Dušan Petrović, direktor Turističke organizacije opštine Negotin.

Predstavnici Turističkih organizacija Negotina, Kladova, Golupca i Majdanpeka, ali i rukovodstvo lokalnih samouprava ove četiri opštine, prezentaciju turističkih potencijala Donjeg Podunavlja uz promociju gastronomskih specijaliteta i vina iz ovog kraja prirediće danas u 14 časova.

„Predstavićemo sadržaje koje pripremamo za letnju sezonu, manifestacije i projekte čija će realizacija doprineti poboljšanju postojećih i razvoju novih proizvoda zasnovanih na kulturnim i prirodnim atrakcijama“, kaže David Đurđević, direktor Turističke organizacije opštine Kladovo.

Inače, zemlja partner ovogodišnjeg 41. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu je Bugarska, atraktivna za provod i odmor tokom cele godine.

Cena dnevne pojedinačne ulaznice za sajam je 400 dinara, grupne se prodaju po ceni od 300 dinara, dok se parking plaća 200 dinara po satu.

4 KOMENTARA

  1. ..Samo jedno nebitno pitanje..KOJI REGION u Evropi,svetu..je razvio svoj turizam BEZ AUTOPUTA,ŽELEZNIČKOG KORIDORA…?
    Taj region NE POSTOJI .😀😀😀😀Multimodalni koridor Istok (Crnomorski koridor) je OSNOVNI TEMELJ razvoja TURIZMA CELE Istočne Srbije..pa i Negotina..
    …😀😀😀 Da je moglo bez njega..turizam o og regiona bi se vec razvio do sada…bar jedno 25-30 puta…😀😀😀 Ali NE MOŽE…Pa NIJE…😀😀😀 …Prosto.. ko 🚞 ..zar ne ?

  2. PS. ..NE POSTOJI REGION U EVROPI I SVETU KOJI JE BEZ AUTOPUTA I ŽELEZNIČKOG KORIDORA RAZVIO TURIZAM…TO NE POSTOJI..pa NECE NI ISTOCNA SRBIJA NI NEGOTIN BEZ SVOG MULTIMODALNOG KORIDORA ISTOK (Crnomorskog koridora) …Odoh na svih 16 TURISTICKIH standova SVIH gradova i opstina sa EKONOMSKOG PROSTORA OVOG KORIDORA…Da im TO objasnim…A ko ne veruje… neka PITA komsije koji su na ovim standovima na Sajmu turizma u Beogradu…😀

  3. Obecano..Zavrseno. Ko ne veruje neka ODMAH PROVERI I PITA g. Velickovica predsednika Opstine Negotin,g.Mijovica Predsednika Opstine Gollubac,gdju Bulutic predsednicu Opstine Kucevo kao i brojne direktore i turističke radnike iz Turiristickih organizacija SVIH ovih gradova sa EKONOMSKOG PROSTORA Multimodalnog saobracajnog koridora Istok (Crnomorskog koridora)..iz Bora, Knjazevca,Pozarevca,Zajecara,Velikog Gradista,Žagubice… i dr…..I SVI moji uvazeni jucerasnji savovornici..bukvalno SVI ..su U POTPUNOSTI SAGLASNI sa ovim črethodnim…u prethodnim porukama jasno i glasno napisanim i potpisanim : NE POSTOJI. 😂😂😂 A ko ne veruje ..pravac Opstina kod predsednika g.Veličkovica da proveri…😂😂😂 ..A rodjake, prijatelje, kumove,pasenoge, svastike ,stranacke kolege, burazere, ,pobratime,zaove,poslovne partnere ,taste,svekrve i jetrve…koje ima u SVIM ovim drugim gradovima i opstinama
    .. .neka posalje na iste tamosnje adrese..da i oni pitaju…Pa ako TO NIJE TACNO…odmah da TO napise ovde…Ali obavezno VELIKIM SLOVIMA….😂😂😂😂😂😂 Znaci u POJEKTU : ,,MS Koridor Istok (CmK),, …NEMA praznih pricica, muljanja,politkarenja,laganja i laznih obecanja i ostalih foliranja i farbanja..😂😂😂 I odoh na 🚞…..rikno mi bre dzip sa crnim staklima i u njemu sam zaboravio 3,67 celavih badigardova…pa da mi neko ne obije masinu…i pokrade ih …Mali li je BG ..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.