Naslovna Društvo 365 negotinskih slika: Tehnička škola Negotin – godina investicija i kreativnosti

365 negotinskih slika: Tehnička škola Negotin – godina investicija i kreativnosti

342
0

Tehnička škola u Negotinu obeležila je 53 godine postojanja i rada. Protekla kalendarska godina u znaku investicija i „Tehnopisa“.

Škola koja obrazuje kadrove za privredu na svojim četvorogodišnjim i trogodišnjim smerovima  proslavila je 53 godine postojanja i rada. U minuloj kalendarskoj godini najveća investicija je bila zamena 34 prozora na prvom i trećem spratu školske zgrade, zahvaljujući sredstvima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u iznosu od 1.988.993,77 dinara.

Promocija škole na društvenim mrežama i novi pristup prezentacije škole privukla je pažnju onih koji su redovni posetioci u virtuelnom svetu.

Nastavnik građanskog vaspitanja Vesna Perić u protekloj godini trudila se da izađe iz okvira svog predmeta i čitanje, knjige, film približi učenicima, a nastavu obogati i oplemeni. Tako je i školski časopis ponovo vraćen u Tehničku školu.

„Vođeni idejom da školske novine poboljšavaju komunikaciju i informisanost u školi, osmislili smo, napravili i na veb-sajt Tehničke škole postavili naš novi časopis Tehnopis i na taj način i sami obogatili digitalnu riznicu znanja. Sa razvojem tehnologije čitanje nije izgubilo na svojoj popularnosti, naprotiv. Tehnologija nam je omogućila lakši i brži pristup riznici znanja“, ističe Vesna Perić koja u ovoj srednjoj školi radi i kao bibliotekar.

Učenici škole su se ove godine nadmetali u disciplinama koje su od njih zahtevale kreativnost i informatičku pismenost. Tako su Marija Stanković i Valentina Dinić, učenice  trećeg razreda uz  podršku školskog bibliotekara Vesne Perić, predstavile svoj svoj rodni kraj na konkursu „Kultura na dar“. U jakoj juniorskoj konkurenciji među 24 kandidata zauzele su 10. mesto.

Učenici škole su učestvovali i na nagradnom konkursu za kreativne i inovativne radove učenika srednjih škola. Konkurs  „Evropski dnevnik 2018/2019“ za cilj je imao približavanje i upoznavanje srednjoškolaca sa Evropskom unijom. Među 373 rada našli su se i radovi tročlane ekipe Tehničke škole, Marije Stanković, Valentine Dobrić i Petra Nedeljkovića, učenika trećeg razreda koji su uz podršku mentora Vesne Perić,  osvojili četvrto mesto.

Svoju kreativnost učenici škole su pokazali u svetu krakog filma. Na konkursu „Vidi šta čitam“ prvu nagradu za trejler knjige „Stakleno zvono“ Silvije Plat, osvojila je autor Tijana Janković, učenica trećeg razreda, a mentor je i ovoga puta bila bibliotekar škole Vesna Perić.

Učenicima i nastavnicima Tehničke škole čestitamo na uspesima i nagradama i želimo još bolju 2020. godinu!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.