Naslovna Društvo 365 negotinskih slika: Osnovna škola “Vera Radosavljević” – talenat i kreativnost

365 negotinskih slika: Osnovna škola “Vera Radosavljević” – talenat i kreativnost

312
0

U Osnovnoj školi “Vera Radosavljević” u protekloj godini završena je druga faza rekonstrukcije krova i realizovani projekti koji  učenicima donose bolju digitalnu pismenost.

U Osnovnoj školi “Vera Radosavljević“ u protekloj školskoj godini završena je druga faza rekonstrukcije krova. Radovi na površini od 1.146 kvadratnih metara u vrednosti od 5,3 miliona dinara finansirala je lokalna samouprava.

Učenici i nastavnici Osnovne škole “Vera Radosavljević” posvetili su se ove godine projeknim aktivnostima sa ciljem da unaprede svoju digitalnu pismenost i rad. Učešćem u projektu “Selfi –procena digitalne zrelosti škole”, đaci i prosvetni radnici akcenta su bacili na bezbedno korišćenje interneta čija bi svrha bila učenje i istraživanje.

Učešćem u projektu “Preduzetništvo“ pokazali su svoje sposobnosti izrade, promocije i prodaje  predmeta sa likovima velikana našeg kraja. U školi je počela i realizacija trećeg projekta “Škole za 21. vek”.

Aktivno su se učenici i nastavnici uključili u takmičenja iz svih oblasti i postizali dobre rezultate na opštinskom i okružnom nivou. Najuspešnija među njima je Marija Milosavljević, koja je na Republičkom festivalu “Deca kompozitori FEDEMUS 2019” osvojila prvo mesto za kompoziciju na violini “Varljivo proleće”.

Smotra recitatora “Pesniče naroda mog” donela je Anji Tričković sjajne rezultate, prvo mesto na okružnom takmičenju i učešće na republičkoj smotri recitatora.

I ove godine su učenici i nastavnici Osnovne škole “Vera Radosavljević” pokazali svoju kreativnost u izradi kostima, scenografije i dramskom prikazu na školskoj priredbi koja je oduševila veliki broj posetilaca u sali negotinskog Doma kulture.

Kreativnost su potom pretočili u humanost, pa su zajedno sa mališanima vrtića “Pčelica” organizovali priredbu „Na krilima humanosti“ sa koje su prikupljena sredstva donirali maloj Simeoni Jokanović, koja se leči u Americi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.