Naslovna Politika 26. sednica SO Negotin: Usvojen završni račun opštine za prošlu godinu

26. sednica SO Negotin: Usvojen završni račun opštine za prošlu godinu

840
2

Odbornici Skupštine opštine Negotin na današnjoj 26. redovnoj sednici usvojili završni račun budžeta za prošlu godinu i niz značajnih odluka. Ostavku na funkciju dao sekretar SO Dragoslav Ninić. Posle više od godinu dana sednici prisustvovala i opozicija.

Predsedavajući: Mr Milan Uruković, pred. SO sa saradnicima Goranom Jovanovićem i Dragoslavom Ninićem

Prihodi i primanja budžeta opštine Negotin za 2019. godinu, obrazložila je za skupštinskom govornicom Ljiljana Liculović, rukovodilac Odeljenja za budžet, finansije i lokalnu poresku administraciju, ostvareni su u iznosu od 1.087.932.000 dinara, a ukupni rashodi i izdaci u iznosu od 1.041.491.000 dinara.

Odbornici Skupštine opštine Negotin na današnjoj sednici doneli su i odluku o davanju saglasnosti na konačni nacrt Ugovora o javno-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije za vršenje usluga rekonstrukcije, racionalizacije i održavanja sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji opštine Negotin.

Ljiljana Liculović, rukovodilac Odeljenja za budžet, finansije i LPA

Ova odluka uključuje primenu mera poboljšanja energetske efikasnosti i uštede u operativnim troškovima javnog osvetljenja za sistem javnog osvetljenja Opštine Negotin. Ugovor o javno-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije biće potpisan sa najpovoljnijim ponuđačem, grupom „Resalta društvo za energetske usluge“ doo Beograd i „Emporio team“ doo Beograd, sa podizvođačem „Elgra Vision“ d.o.o. Beograd.

„Radi se o kapitalnom projektu. Vrednost investicije je oko 700 miliona dinara, a njime će, između ostalog, biti zamenjeno 7.200 svetiljki na teritoriji opštine Negotin“, rekao je u izjavi medijima nakon sednice mr Milan Uruković, predsednik Skupštine opštine Negotin.

Bogdan Gugić, zamenik predsednika opštine Negotin

Većinom glasova vladajuće koalicije i stranaka okupljenih oko naprednjaka i socijalista usvojena je i odluka o pribavljanju, raspolaganju i razmeni građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin, odluka o donošenju plana detaljne regulacije za prostor kod železničke stanice u Negotinu, kao i rešenje o raspisivanju prvog javnog nadmetanja za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Negotin.

„Reč je o parceli koja se nalazi kod parkinga Doma zdravlja površine 8.584 metara kvadratnih“, dodaje Uruković.

Odbornici su usvojili i odluku o mesnim zajednicama koja predviđa sedam gradskih mesnih zajednica i 39 u selima opštine Negotin, a van snage su stavili i odluku o zaštiti spomenika prirode „Suteska Sikolske reke sa vodopadom na Mokranjskoj steni“, koja je usvojena 2009. Razlog za ovo je činjenica da lokalna samouprava ne može da ovaj jedinstveni prirodni fenomen uvrsti u drugu kategoriju zaštićenih područja jer je to ingerencija Vlade Republike Srbije.

Dragoslav Ninić, dosadašnji sekretar SO Negotin

Na kraju sednice sekretar Skupštine opštine Negotin, Dragoslav Ninić, saopštio je da je podneo neopozivu ostavku na ovu funkciju zbog odlaska na drugo radno mesto, zahvalivši se rukovodstvu Skupštine opštine i odbornicima na dosadašnjoj saradnji.

Odbornička grupa Demokratske stranke

Sednici je prisustvovalo 37 odbornika, a nakon više od godinu dana sednici su ponovo prisustvovali odbornici opozicije, iz odborničke grupe Demokratske stranke, koji su rad lokalnog parlamenta bojkotovali od prošlog februara. I ova sednica je, poput prethodnih, protekla bez diskusija.

2 KOMENTARA

 1. Naravno,vazne i bitne odluke za gradjane Negotina.
  Ali…iskreno,direktno i jasno…postovani odbornici Skupstine Negotina su pre izvesnog vremena vec doneli i usvojili…svoju DALEKO NAJVAZNIJU SKUPSTINSKU ODLUKU…
  Skupstinsku odluku O NAJSNAZNIJOJ PODRSCI SVOM TRANSEVROPSKOM (Atlanski okean Crno more) i INTERKONTINENTALNOM (Azija -Evropa) …koji je DEMOGRAFSKI, EKONOMSKI,SOCIJALNI ….. KISEONIK ….. i Negotina i Krajine ,i Borskog okruga , i cele Timocke krajine, i celog ovog regiona Istocne Srbije…..Pogranicnog regiona Srbije koji galopirajucom brzinom … IZDISE.
  I zato ga na stotine hiljada ljudi iz celog ovog regiona Srbije ,u u matici i u dijaspori, i zove ,,KORIDOR ZIVOTA,, .
  Jer on to jeste . Jer mozes da imas sve ali AKO NEMAS KISEONIK…nemas nista… i sve je dzabe…….
  i IZDISES…😃 I ZATO cemo ,kao i izuzetno,izuzetno veliki broj prethodnih, ELIMINISATI I SRUSITI I POSLEDNJU BLOKADU ,CENZURU I POKUSAJ TRAJNE ELIMINACIJE OVOG GEOSTRATESKOG KORIDORA SA TERITORIJE Republike Srbije.
  Jer je on KISEONIK celog ovog regiona Srbije.
  A Vi postovani poslanici Skupstine Negotina odlicno znate sve ovo…a oni koji slucajno to ne znaju…mogu odmah da procitaju na ovom istom NG Portalu.. u komentaru prethodnog clanka koji najavljuje ovu Vasu skupstinsku sednicu….
  Zelim Vam uspesan rad u korist gradjana Negotina… koje Vi. predstavljate…Vasih prijatelja, familije, komsija,kumova, ucitelja, profesora, pekara ,doktora,kafedzija, frizera, mesara ,automehanicara,elektricara……😃 Pa tek onda i iza toga…svih tih stranaka kojima pripadate…..Zar ne..? …😃
  A ako se ne borite za KISEONIK svih njih ……
  I ZA SVOJU SOPSTVENU SKUPSTINSKU ODLUKU O TOM KISEONIKU……
  sta uopste moze biti tako mocno i ubedljivo….da Vas u toj i takvoj borbi ZA KISEONIK sprecava…? 😃 Koje uopste to mogu biti licne ljudske i drustvene vrednosti i principi … I interesi…? I ciji…? Interesi gradjana Negotina i Krajine …? 😃 Jer napokon i najzad , doslo je i vreme da svako od Vas poslanika negotinske Skupstine o tome razmisli sam….sam za sebe… Sam…i pred ogledalom…😃 Jer SADA je to individualna odluka 😃 I nista stranke..i nista te stvari i price…😉.
  To je proslo..i to je sada ENDE..😃
  😃 Uostalom, kao sto i sami znate , , 99,99 % clanova SVIH STRANAKA u Istocnoj Srbiji …podrzava svoj sopstveni ,,KORIDOR ZIVOTA,,…😃 Evo npr. i predsednik Vase Opstine g.V.Velickovic i predsednik Vase Skupstine g.M.Urukovic……i svi Vi….😃 ISTO kao i svi gradjani Negotina i Krajine…😃 I cele Timocke krajine i ovog regiona Istocne Srbije..😃 Bio je to zaista nestvaran i epski posao ,stvoriti svu tu podrsku…
  Ali eto…..znalo se ,smelo se ,istrajalo se …pa se i uspelo .. 😃 I svi Vi postovani odbornici negotinske Skupstine.. i to znate…😃 I sta je onda..i u svari… ta jos JEDNA JEDINA I POSLEDNJA BLOKADA I CENZURA Vaseg KISEONIKA….Vaseg ,,Koridora zivota … za sve Vas… Nista . I to je SADA in jedina istina…i REALNOST… 😉
  Pozz.iz 🚞…..i zelim Vam uspesan rad ….prave odluke…i cisto ogledalo….😉

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.